The BSA A7-A10 Forum

Forum News, Help & Info => Forum Info & Help => Topic started by: Caretaker on 06.06. 2017 20:35

Title: https \ ssl 1st stage ...and next
Post by: Caretaker on 06.06. 2017 20:35
In the process of implementing ssl ( https:// ) and it's partially done. Complete website content will be "ssl'ed" later.

One can now choose to use https://www.a7a10.net/forum/ to get rid of any 'not secure' message at login.

Title: Re: https \ ssl 1st stage ...and next
Post by: Caretaker on 06.06. 2017 23:02
ok, went a few steps further and did not hear the sound of breaking glass  *smile*

If some of you (or many) could change into using https://www.a7a10.net/forum/ and check that all works as expected.

Thanks
Title: Re: https \ ssl 1st stage ...and next
Post by: WozzA on 07.06. 2017 07:01
It's business as usual Down Under..   *wink2*
Title: Re: https \ ssl 1st stage ...and next
Post by: Angus on 07.06. 2017 07:05
I use a bookmark of www.a7a10.net/forum/index.php and it automatically went to https when going to any post or page. I did not even noticed.
Title: Re: https \ ssl 1st stage ...and next
Post by: Greybeard on 07.06. 2017 09:20
I'm using it.
Title: Re: https \ ssl 1st stage ...and next
Post by: bsa-bill on 07.06. 2017 09:34
just had a look and I'm on it too
Title: Re: https \ ssl 1st stage ...and next
Post by: a101960 on 07.06. 2017 09:58
Quote
I use a bookmark of www.a7a10.net/forum/index.php and it automatically went to https when going to any post or page. I did not even noticed.
Exactly the same for me
Title: Re: https \ ssl 1st stage ...and next
Post by: Caretaker on 07.06. 2017 11:10
Thanks for the info. All seems well from here too.

Quote
I use a bookmark of www.a7a10.net/forum/index.php and it automatically went to https when going to any post or page. I did not even noticed.

That's interesting, as there is yet no forced redirect to https. Maybe the browser detects an existence of https on the website, what browser do you use ?
Title: Re: https \ ssl 1st stage ...and next
Post by: mikeb on 07.06. 2017 11:27
Quote
I use a bookmark of www.a7a10.net/forum/index.php and it automatically went to https when going to any post or page. I did not even noticed.
CORRECTION (to my first comment): the home pages opens as http on firefox chrome and IE/edge
but the links to pages open as https
Title: Re: https \ ssl 1st stage ...and next
Post by: Caretaker on 07.06. 2017 12:19
^^^ thanks, so the 1st visit from 'outside' goes to normal www, then any links 'inside' the forum calls https.
Very good, this shows that all adresses 'inside' the forum are correctly set as https.

A complete redirect to https (from very 1st visit) will be done a little later.
Title: Re: https \ ssl 1st stage ...and next
Post by: bsa-bill on 07.06. 2017 12:25
yep my bookmark is http://www.a7a10.net/forum/index.php?action=unread
but Firefox opens with https://www.a7a10.net/forum/....................
 haven't tried Chrome or Edge although I use them fairly often, keep coming back to Firefox even with some display problems, guess I'm hooked on Colourful Tabs  *eek*
Title: Re: https \ ssl 1st stage ...and next
Post by: duTch on 07.06. 2017 12:28
 Weel I tried Morris's bookmark and went to a www.a7a10..., no probs

 but the Link up ^^ there^^to the right under the 'search' box,

 https://www.a7a10.net/forum/ takes me to what it says ; https://www.a7a10.net/forum/   no probs either..  *dunno*


  ** Bill rounded me up- I'm using Firefox on Macbook
Title: Re: https \ ssl 1st stage ...and next
Post by: Angus on 07.06. 2017 13:56
What MikeB said. I use Chrome, but as I do web stuff, I have ad a look in edge, IE, and Firefox. I dont have access to Safari today will try that later.

Should we update our shortcuts so that it does not have to redirect to HTTPS
Title: Re: https \ ssl 1st stage ...and next
Post by: Caretaker on 07.06. 2017 14:23
Should we update our shortcuts so that it does not have to redirect to HTTPS

As everything seems to work as planned (...as hoped :O), yes, update shortcuts in browser.

Thanks
Title: Re: https \ ssl 1st stage ...and next
Post by: Caretaker on 08.06. 2017 23:07
Looks like the latest redirect experiments are working, so both

http://a7a10.net/forum
http://www.a7a10.net/forum

will correctly go to https
Title: Re: https \ ssl 1st stage ...and next
Post by: Greybeard on 08.06. 2017 23:16
Indeed they do  *smile*
Title: Re: https \ ssl 1st stage ...and next
Post by: mikeb on 08.06. 2017 23:33
Quote
Indeed they do  *smile*
yep +1 for that here too
well done admin *ex*
Title: Re: https \ ssl 1st stage ...and next
Post by: Caretaker on 16.06. 2017 12:16
Many changes were done in this process, but looks successful.

The forum is secure, up-to-date with web standards, and ready for the future :O)